14 Temmuz 2013 Pazar

Uyarımdır: Dini grup veya benzeri bir inancı olan veya cemaat gruplarına asla üye olmayın. Olursanız eğer, bir müddet sonra sizin bir birey olarak düşünmeniz engellenir. Sadece önünüze koyulan yemden yemeniz istenir. Bunun için size herkesten çok daha iyi davranırlar. Ailenizden bile daha iyi davranabilirler. En iyi yöntem budur çünkü! Sevgi ile yaklaşırlar, dünyanın en iyi ve en doğru düşünen insanları sanabilirsiniz. Tamamiyle kendi düşüncelerini, hatta düşünce yöntemlerini dahi size aşılarlar. Yavaşça kendinizi onlardan biri gibi hissetmeye başlarsınız. Ve kullanılmaya başlanırsınız. Onlar nasıl isterse öyle düşünürsünüz. Size, kendi içinize bakmanız, kendinize yönelmeniz, farklı kaynaklardan bilgi edinmeniz, tek başınıza da yapabileceğiniz söylenmez. Gündemdeki bir konuda dahi, grubun başındaki ne derse onu doğru kabul eder ve konuyu o şekilde desteklersiniz. Ve ekmeğin en iyisini, en tepedeki yer. Siz sadece çalışan bir işçisiniz.

Bu kullanılanlar, kendilerinin bir görevde olduğunu düşünebilir. Siz bunları uyardığınızda, size gülebilirler, ciddiye alamayabilirler. Sizin gerçekleri göremeyen bir insan olduğunuzu düşünüp size yol göstermeye çalışabilirler ki elbette ki bu yol da kendi yollarıdır. Bir birey olarak düşünemedikleri, illâ başlarında bir lidere ihtiyaç duydukları bir yol. Ki onlar buna gerçek derler. Oysa ki ne çelişkidir değil mi… Tek başlarına bir şey düşünemez, bir şey yapamaz hale gelirler ve bunu görmezler. En tepedeki yer, görmezler.
Onların izni olmaksızın konuşamazsınız. Ailenizden kopar, arkadaşlarınızdan, çevrenizden koparsınız. Ve, bir çemberin içinde tıkılı kalan gruba hoş geldiniz.
Daima bir birey olarak kendiniz araştırın.
Bu yazdıklarım bazı arkadaşlara tuhaf gelebilir, böyle şeylerle hiç karşılaşmamış olabilirler. Ve her şey gördüklerimizden ibaret değil.

Hiç yorum yok: