19 Ocak 2014 Pazar

Kocaeli'ye tramvay, raylarından önce geldi. Hayırlısı.

İyi ki gişeleri de tramvaydan önce koymadılar. Düşünsene, gişeler var ama tramvay yok. Ama şimdi tramvay var, yol yok. Tramvay var ama gitmiyor. Niye? Çünkü yol yok. Yol yoksa tramvay niye var? Tramvay sergisi. İnsanlar binmeden önce bir görsün, tanısın. İlginç memleket.

Geçen gün de DEDAŞ, Mardin Belediyesi'nin elektriğini kesmiş, faturayı ödemedikleri için. Belediye de imara aykırı diye DEDAŞ'ın kapısını mühürlemiş, personeller içeride mahsur kalmış.

Şimdi bu tramvay bana neyi mi hatırlattı? İtalya'da demiryolu yenileme çalışmasında önce sadece iki istasyon arası tadilata alınıyor. Bitince bir sonraki iki istasyon arasına başlanıyor. Tadilatta olan iki istasyon arasında ise ücretsiz otobüs seferleri ile ulaşım sağlanıyor, sonra trene binip devam ediyorsun. Ancak bu yıllar önce olan bir şey. Pekiî bizde nasıl oldu? Gebze ile Haydarpaşa arası demiryolu yenileme çalışması. Gebze ile Pendik arasını kapat, hurraaaa. Madur olan bütün yolcular minibüs ve otobüslerde sıkış tıkış. Pendik ile Haydarpaşa arasını da kaldır, hurraaa. O arada gidip gelen yolcular da otobüslere, hep birlikte sıkış tıkış. Geliştiğimizi gördükçe gözlerim yaşarıyor. Yoksa bu, dünya merkez bankasının tarlalara ekin ekilmemesi için çiftçilere para ödemesi sonucu çıkmayan soğanların etkisinden kaynaklanan timsah gözyaşlarım mı?

Hiç yorum yok: