29 Kasım 2012 Perşembe

Nasrettin Hoca'ya sormuşlar:
“Kimsin?”
“Hiç” demiş Hoca, “Hiç kimseyim.”
Dudak büküp önemsemediklerini görünce, sormuş Hoca:
“Sen kimsin?”
“Mutasarrıf” demiş adam kabara kabara.
“Sonra ne olacaksın?” diye sormuş Nasrettin Hoca.
“Herhalde vali olurum” diye cevaplamış adam.
“Daha sonra?” diye üstelemiş Hoca.
“Vezir” demiş adam.
“Daha daha sonra ne olacaksın?”
“Bir ihtimal sadrazam olabilirim.”
“Peki, ondan sonra?”
Artık makam kalmadığı için adam boynunu büküp son makamını söylemiş:
“Hiç.”
“Daha niye kabarıyorsun be adam. Ben şimdiden senin yıllar sonra gelebileceğin makamdayım: "Hiçlik makamında!”

26 Kasım 2012 Pazartesi


Bu gruba giren altın üye oluyor dediler, yalandı, tuttu.
Facebook (ve mns de) paralı olacak dediler, yalandı, tuttu.
Facebook bu fotoğrafa sponsor olmuş, beğenirsen 3, paylaşırsan 5 (bir de benden 10 :) dolar ihtiyaç sahibine veriyor dediler, yalandı ama hem beğenip hem paylaşarak 8 dolar gönderdiğine inananlar oldu, yani bu da tuttu.
Facebook'un yeni kullanım koşullarına cevaben... bana ait olan her bi'şeyi paylaşırsanız, buraya "yasak" yazıyorum ahanda artık yasak ve paylaşamazsınıııız. Sadece görevliler değil, temizlikçisi olsun, güvenliçisi, çaycısı, aşçısı, pazarlamacısı, teknisyeni... Hiiiiçbiriniz paylaşamazsınız dedim!
Bunu alıp duvarına yapıştırabilirsin dedikten sonra da açıklamaya devam etmiş arkadaş, kendisini o derece kaptırmış. :) Ah, hayır. Bu bir XZZ 0 435-5-653-56 - SDF4-5 Roma Yönetmeliği! dediler, yalandı, tuttu.
Ne kadar yalan çıktıysa hepsine büyük bir kesim inandı.
Allah, Facebook çalışanlarına sabır versin.
Ne yapalım, okumayan, araştırmayan milletiz Facebook affet bizi. :)
Düşünüyorum da bu yalanları çıkaran arkadaşlar… gülmek için sırf zevkine mi yaptılar, yoksa iddiasına mı girdiler? :) Ama sanırım en iyisi “contorium” olmalı. Arkadaş eğlenmek için yazdığını açıklamasına rağmen, ona da inanmayanlar var. :)

Allah aşkına paylaştığınız şeyi bir dikkatlice okuyun…


Şimdi sorarım size. Adamlar burada dini bile kullanmadan binlerce kişinin inanmasını sağlıyorsa, biraz etkili konuşmasını bilip din ve duygu sömürüsü yapanlar, peşinden milyonları nasıl sürüklemesin?

25 Kasım 2012 Pazar


"Gerçeği nasıl tanımlarsın? Eğer hissedebildiğin şeylerden bahsediyorsan, koklayabildiğin, tadabildiğin ve görebildiğin, o zaman gerçek, basitçe beynine iletilen elektronik sinyallerdir."
Morpheus

23 Kasım 2012 Cuma

Vivaldi : La Follia
http://www.youtube.com/watch?v=7v8zxoEoA_Q
Bilinçsiz, düşüncesiz ve savurgan toplumumuz, barajımızdaki su azaldı dediğimiz halde suyu tasarruflu kullanmak yerine boşa harcamaya, duyarsız olmaya devam etti. Biz de boş reklam panolarına dahi bilinçlendirme reklamları koymak yerine boş kalmasını tercih ettik... demenin başka bir bakış açısıdır o barajdan bu baraja su taşıdık demek.
Etini yediğiniz hayvanın; GDO’lu ürünlerle beslendiğini, bunun ise hayvanın hızlı büyümesi yüzünden dizlerinin yükü kaldıramayıp sürekli oturmak zorunda kaldığını ve iskelet yapısının bozulduğunu, dizlerinde yaralar oluştuğunu, bazılarının ise kendi genişliğindeki kafeste ömrü boyu ayakta durmak zorunda kaldığını, hiç gün ışığı görmediğini, hayvanlar arasında hastalıkların yayılmaması için aşırı d
erecede (insanların kullanımından çok) antibiyotik verildiğini, organların hızlı büyümeye yetişemeyip kötü çalıştığını, hayvanın bunalıma girerek delirdiğini ve önündeki demirleri dahi kemirdiğini, hayvanlar canlıyken derilerinin çıkarıldığını, bazılarının ise stres yüzünden öldüğünü, ancak ölü hayvan etini de zarar etmemek için kullanıldığını, bu hayvanların ise insanların yarattığı kirlilikten en az 100 kat daha fazla kirlilik yarattığını, bunların ise göllere aktarıldığını, göllerin taşıp çevreye hastalık yaydığını, sualtı hayatının yok olma boyutuna geldiğini, araziye atılan atıkların ise içme sularına kadar karıştığını ve insanlarda oluşan mide problemlerinin ölüme kadar götürdüğünü, hastalıklara yakalananların kullandığı ilaçların da bir yandan iyileştirirken bir yandan zarar verdiğini, bu şekilde hızlı üretilen hayvanların yemlerinin ise biyolojik harp etkenleri tasarlayarak ölümcül türler üreten ülkelerden geldiğini bilseydiniz …

21 Kasım 2012 Çarşamba

Bazı insanlara hatalarını, yanlış düşüncelerini söylemeye, eleştirmeye hiç gelmiyor. Hep övecek, hep onaylayacaksın. Hep kaldıracaksın burnunu. Cehaletiyle yalnız bırakacaksın, yalnız kaldığında anlayacak bunu.
Oğlum bak git esprilerinizi bitirmenize sevindim. Şimdi gangamı atlatmaya çalışıyoruz. Bunu da başarırız eminim. Sonuçta canavar uzmanı Reha Muhtar'ı atlatmış bir toplumuz.

20 Kasım 2012 Salı


"Atlantic Records'u kurmamızın sebebi, müziklerini beğendiğimiz birkaç şarkıcı ile kontrat imzalamak ve satın almak isteyeceğimiz albümlerini çıkartmaktı. Açıkçası asla çok eğlenceli birşeyler yaparak para kazanabileceğimi düşünmedim. Yanılmış olduğum için çok mutluyum."

Ahmet Ertegün

19 Kasım 2012 Pazartesi

Ananasın Faydaları


Pürüzsüz bir cilt için, demir; güçlü saç-tırnak ve cilt için, kalsiyum; sağlıklı cilt ve göz için,vitamin A; hücrelerin çoğalmasını sağladığı için, vitamin B ve cilt deki kollagen oluşumu içinvitamin C içeriyor.
Protein sindiren ve zayıflamayı sağlayan enzim olan bromelain sayesinde sadece sindirime yardımcı olmakla kalmaz, vücutta meydana gelebilecek olan iltihapları ve şişkinlikleri de etkili bir biçimde azaltır. Özellikle sinüzit, bademcik iltihabı, gut hastalığı, mafsal iltihabı ya da yaralanma veya ameliyatlardan sonraki iyileşme dönemlerinde ananasın faydalı olduğu bilinmektedir.
Bromelain, vücudun su tutmasını azaltır, iltihapları giderir, Aşırı trombosit yapışkanlığını önlediği için doğal bir kan incelticidir. Ancak bromelainin kan inceltici ilaçlarla beraber kullanılması tavsiye edilmez. Bazı kişilerde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir veya kalp hızını yükseltebilir.
Ananas, az bulunan bir mineral olan manganezin mükemmel bir kaynağıdır. Anti oksidan koruma sağlar ve bağışıklık sisteminin destekçisidir. Sağlıklı bir diyet meyvesidir.
Ananas kilo verdirir. Ananas insan vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri ve 16 doğal mineral içerir. Ananasın kilo verdirmedeki sırrı ise zengin suyunda saklıdır. Ananas suyu vücuttaki yağı etkili bir şekilde eritebilir. Dolayısıyla her gün yemekte ananas ya da ananas suyu tüketilebilir. Ancak yemeden önce ananası tuzlu suda yarım saat bekletmek gerekir.
Mide ve bağırsakları temizler. Ananas etin sindirilmesinde yardımcı olabilir. Ananasta bulunan protein mayası, yemeklerdeki proteinleri etkili bir şekilde çözümleyerek mide ve bağırsakları hareketlendirir.
Cilt ve saçı güzelleştirir. Ananasın içerdiği zengin B vitamini cildi etkili bir şekilde nemlendirir ve saçı da parlatır. Bunun yanı sıra ananas stresin giderilmesi ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de yardımcı olur.
Tansiyon ve kandaki yağ oranını düşürür. Ananas kan dolaşımını hızlandırarak hem tansiyonu, hem de kandaki yağ oranını düşürmede etkili olabilir. Ananas, vücutta yağ birikimini de önler.
Nezleye karşı birebirdir. Ateş, öksürük ve boğaz ağrısı nezlenin en önemli belirtileridir. Bu durumda, yatakta dinlenmenin yanı sıra bir bardak taze ananas suyu da içilebilir. Çünkü ananas suyu ateşin düşürülmesi ve nefes borusu enfeksiyonunun önlenmesinde de etkilidir. Tıbbi araştırmalara göre, eskiden beri insanlar, boğaz ağrısı ve öksürüğü ananasın içerdiği protein mayasıyla gidermeye çalışmıştır.
Beyne giden kan yollarını temizler ve beynin kan dolaşımını arttırır.
Ananasın son yapılan araştırmalarda doğal yapısında bulunan bromelain enziminin CCS molekülünü içerdiği ve bunun da kansere karşı insan vücudunun bağışıklık sistemini harekete geçirdiği kanıtlandı. Bromelain, vücuttaki proteinleri ayrıştıran ve sindiren bir enzim olduğundan hazmı kolaylaştırır, mide asidini düzenler. Kemik ve eklemlerdeki kireçlenmeyi önler. Alerjilere karşı korunma sağlar. Ananasın içindeki enzimlerin yağ yakma özelliğinin olması kozmetik sektörünün de bu meyveye olan ilgisini giderek arttırıyor. İdrar söktürücü etkisi nedeniyle vücuttaki toksinlerin atımına yardımcı olduğundan selülit tedavisinde de kullanılıyor.
Ananasın içindeki enzimler, protein sindirimini hızlandırdığından oldukça doyurucudur.
Alıntıdır...

17 Kasım 2012 Cumartesi

Güven içinde yaşarsınız
Ilık evlerinizde,
Bulursunuz, akşam döndüğünüzde,
Sıcak aş ve dost yüzler:
Düşünün bu da bir insan mıdır
Çamurlarda çalışır
Barış nedir bilmez
Savaşır bir dilim ekmek için
Kal de kalır öl de ölür.
Düşünün bu da bir kadın mıdır,
Ne saçı var ne adı
Hiçbir şey anımsayacak gücü yok,
Gözleri bomboş ve kucağı buz kesmiş
Bir kış kurbağası gibi.
İyice kafa yorun bu konuda:
Size söylüyorum bu sözleri.
Çıkarmayın onları kalbinizden
Yuvanızda, sokakta,
Yatarken kalkarken;
Yineleyin onları çocuklarınıza,
Yoksa yıkılsın eviniz başınıza,
Hastalıklar sakat bıraksın,
Dilerim çocuklarınız bakmaz bir daha yüzünüze.

Primo Michele Levi


Auschwitz-Birkenau toplama kampından kurtulan Yahudi asıllı italyan yazar ve kimyacı.
Doğumu
31 Temmuz, 1919 Torino
Ölümü
11 Nisan, 1987 Torino




Primo Levi, 31 Temmuz 1919 yılında laik ve liberal bir ailenin çocuğu olarak Torino'da dünyaya geldi. Torino Üniversitesi'nde kimya eğitimi gördü. 1943'te anti-faşist bir partizan gruba katıldı. Henüz 24 yaşındayken (1944) Kuzey İtalya'da faşist rejime karşı direnişe geçmesi yüzünden arkadaşlarıyla birlikte tutuklandı ve bir milyondan fazla insanın katledildiği, Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı döneminde kurulmuş en büyük zorunlu çalışma ve imha kampı olarak bilinen Auschwitz toplama kampı'na gönderildi. Hayatının önemli bir kısmını bu kampta zorluklar içerisinde geçirdi. Savaşın ardından, kamp ve kamptan dönüş sırasında tanıştığı insanlar ile birlikte evine dönmek için yola çıktı. Primo Levi, yaşadığı olaylar karşısında bir neden arayışına girdi. Torino'daki evine dönüşü sırasında tanıklık ettiği olayları sık sık anımsayıp insan hayatı üzerine düşünmeye başladı. Eğer tüm bunlar yaşandıysa bir yaratıcı olamaz diyen Levi, Tanrıya karşı olan inancını kaybetti. Toplama kampında yaşadıkları ve insanların olanlar karşısında duyarsız kaldığını görmesi onu yazmayı itti. 1947 yılında ilk kitabı olan Bunlar Da Mı İnsan'ı yazmaya başladı. 1961 yılında yazmaya başladığı La tregua (Ateşkes) adlı kitabı 1997 yılında sinemaya uyarlandı. Kaleme aldığı kitapları nesnellikle yazmaya çalışan Levi, aynı zamanda 1977’ye kadar kimyager olarak çalıştı, 11 Nisan 1987'de altmış sekiz yaşında evinin merdiven boşluğuna kendini bırakarak intihar etti.


Eserleri
Türkçe'ye çevrilmiş eserleri:
Bunlar da mı İnsan?
Ateşkes
Şimdi Değilse Ne Zaman?
Boğulanlar Kurtulanlar

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Primo_Levi

"Güzeli güzel yapan edeptir. Edep ise güzeli sevmeye sebeptir."
Mevlana
Çok iyi dövüşmeyi her zaman bilmek lazım. Ne de olsa sokak, kendini adam sanan serserilerle dolu.
“Telepatik yeteneklerin gerekliliği özellikle yakında başlayacak uzay yolculuğu çağında ortaya çıkacaktır. Bu yetenekler insanlığın genel tekamülünü değiştirecektir.” (1930)

Prof. Dr. E. Tisioloski
Rus Füze Bilimadamı


http://www.gridergi.com/psikoloji/parapsikoloji.htm

http://www.spiritualizm.com/birbilgi/bbtelepati4.html
Kellog’s Mısır Gevreği şirketinin yaratıcısı bir asır önce John D. Rockefeller ile Amerikan Soy Arıtım Cemaatini kurmuşlar.
Şimdi konumuza dönelim; Kellog’s Mısır Gevreği yer misin?

13 Kasım 2012 Salı


"İnsan yalnızca farkına vardığı şeylerden sorumlu olsaydı, alıklar her türlü hatadan peşin peşin arınmış olurlardı. Ancak azizim, insan bilmekle yükümlüdür. İnsan bilgisizliğinden sorumludur. Bilgisizlik bir hatadır."

Milan Kundera
Bayanlara "lan" kelimesini yakıştıramazken bugün bir bayan köşe yazarının "lan" kelimesini kullandığını gördüm.

Atatürk gibi kalıcı değerler bırakmaya çalıştığını söyleyen Ağaoğlu, Atatürk’ün Yalova’daki köşkü, yanındaki ağacın büyümesi nedeniyle yürüttüğünü bilmemesi veya işine gelmediğinden dolayı lafı istediği gibi anlaması ile…
Başka dillere özenen, kendi dilini doğru düzgün yazmayanların da Atatürk’ün izinden gittiğini söylemesi, Atatürk’ün “Ülkesini, yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk Milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.” sözünü bilmeyenler veya işine gelmeyenlerle arasında pek de fark göremedim.

Biri kendini yaşam mimarı olarak tanımlıyor, ormanları yok edip betonlar dikerek hastalık mimarı oluyor...
Birileri de Atatürk’ün izindeyiz deyip, Türkçe’yi yozlaştırıyor, kendi dilinden utanıyor.
Ama, lafta herkes doğrucu.
Tetanoz aşısını ve sonra başka aşıları geliştirip insanların üremesini kısıtlamak isteyen, başka bir deyişle bazı ırkların yok olmasını amaçlayan Dünya Sağlık Örgütü'nün söylediği hiçbir şeye inanmam.

10 Kasım 2012 Cumartesi


Atatürk Türkiye'yi tek düşmanı kalmaksızın bırakmıştır. Bu zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır.
Alman Volkischer Beobachter Gazetesi

Almanya, Atatürk'ün eserine ve mücadelesine hayrandır. Onda, tarihi eseri, özgürlüğü seven bütün milletler için bir sembol olarak kalacak kudretli bir kişilik görmektedir.
Berlin, Alman Ajansı

Istırap çeken dünyada barış ve esenliği yeniden kurmak ve insanlığın yalnız maddi değil, manevi gelişmesini sağlamak isteyenler Atatürk'ün iman verici ve yön göstericiliğinden örnek ve kuvvet alsınlar.
Herbert Melzig, Alman Tarihçi

Eski Osmanlı imparatorluğu bir hayal gibi ortadan silinirken, milli bir Türk Devleti'nin kuruluşu, bu çağın en şaşırtıcı başarılarından birisidir. Mustafa Kemal, yüce bir eser ortaya koymuştur. Atatürk'ün parlak başarısı bütün sömürgeler için bir örnek olmuştur.
Prof. Maurice Beaumont, Fransa

O, olmasaydı modern Türkiye olmazdı. O'nun sayesinde Türkler, O'nun olağanüstü eserini izleyebilecekler ve zaten dünyaca pek yüksek olan onurlarını daha fazla yükseltebileceklerdir.
Nya Dagligt Gazetesi, İsveç

Atatürk, dünyanın çok nadir yetiştirdiği dâhilerdendir. O, bütün bir tarihin seyrini değiştirmiştir.
Ennehar Gazetesi, Lübnan, 1938

Dünya, bu savaş ve barış kahramanı büyük adamın ölümü ile yoksul düşmüştür.
Pester Lioyd Gazetesi, Macaristan

Kemal Atatürk'ün karakterinin bir cephesini göstermek itibariyle bir noktayı hatırlatmak isterim. Bize savaşlarından birini anlatıyordu. Birdenbire durdu: "Görüyorsunuz ya", dedi. "Birçok zaferler kazandım. Fakat bunların en büyüğünden sonra bile her akşam, savaş alanlarında ölen bütün askerleri düşünerek içimde derin bir keder duyuyorum." Cesaret ve zekâsından başka yüreği bu kadar yüce olan böyle bir şef'in, yurdu için mucizeler yaratmış olmasına şaşılabilir mi?
George Bennes, Vu Gazetesi, Fransa, 1938

Atatürk, tarihte, memleketinin en büyük adamlarından biri olarak kalacaktır.
Le Morgen Bladet Gazetesi, Norveç

Kemal Atatürk, yalnız bu yüzyılın en büyük adamlarından biri değildir. Biz Pakistan'da, O'nu geçmiş bütün çağların en büyük adamlarından biri olarak görüyoruz. Askeri bir deha, doğuştan bir lider ve büyük bir yurtsever...
Eyüp Han, Pakistan Cumhurbaşkanı

O'nun yaratıcı ruhunun ve ateşli yurtseverliğinin harekete geçmemiş olduğu hiçbir alan yoktur...
Gazeta Polska, Polonya

Atatürk, tarihte teşkilatçı bir dahi, bir milletin harikalar yaratan yöneticisi ve memleketinin kurtarıcısı olarak kalacaktır.
Independance Romaine Gazetesi, Romanya, 12 Kasım 1938

Atatürk’ün başardığı işler mucize ve harika kabilindedir. Birkaç yıl içinde memleketinde yaptığı inkılâplar, birkaç yüzyılda gerçekleştirilmeyecek işlerdir.
El Tekaddum Gazetesi, Suriye

Atatürk'ün dehası, tarihte Türk Milleti'nin taşıdığı ruhun faziletine en yüksek örneklerinden birini teşkil edecektir.
Branko Aczemovic, Büyükelçi, Yugoslavya

Türkiye, dost ve düşmanlarının hayran olduğu bir deha adama malik bulunmak bahtiyarlığına erişmiştir.
Katimerini Gazetesi, Yunanistan

Devrin yüksek şahsiyetleri kitaplarda, konferanslarda Türkiye'nin asla değişmeyeceğini ve değişmeden öleceğini ilan etmişlerdi. Hâlbuki ölmeden değişti. Hem de kökünden ve baştan aşağı değişti. İnançlar, gelenekler, yöntemler yıkıldı. Son döküntülerini de yabancı zırhlıları ve kapitülasyonlar gibi memleketten sürüp attılar. Türkiye, ruhunu değiştirmişti. Tamamen ve tasavvur edilmesi mümkün olduğu kadar...
Raymond Cartier, Le Nouvelliste Gazetesi, Fransa

İngiltere önce, cesur ve asil bir düşman, sonra da sadık bir dost olarak tanıdığı büyük adamı selamlamaktadır.
Sunday Times Gazetesi, İngiltere

O büyük insan yalnız Türkiye için değil, bütün doğu milletleri için de en büyük önderdi.
Emanullah HAN, Afgan Kralı

Bu Türk Milleti yastadır. Çünkü yeni Türkiye'nin yaratıcısı olan eşsiz şefini kaybetmiştir.
Stipsi Gazetesi, Arnavutluk

Büyük düşüncelerin adamı. Bir devlet mimarıydı.
Neue Freie Presse, Viyana, Avusturya

Milletine bu kadar az zamanda bu ölçüde hizmet edebilen tek devlet adamı Atatürk'tür.
Libre Belgique, Belçika

Hiçbir memleket, yeni Türkiye'nin Ata'sı tarafından başarılan kadar güçlü, hızlı ve kökten bir yenilik hamlesine erişmemiştir.
Dness Gazetesi, Bulgaristan

Mustafa Kemal yeni Türkiye'nin kalbidir. Eski, yıpranmış bir toplumdan yepyeni, güçlü bir millet yaratmış, essiz kişiliğiyle kendini herkese saydırmış, enerjisiyle herkesi kendine inandırmıştır.
Ma Shao-Cheng, Çinli Yazar

Atatürk, şahsiyet ve yeteneğin dev gibi bir simgesi idi, O, yirminci yüzyılın en görkemli olayını yaratan adamdı.
National Tidence Gazetesi, Danimarka

Atatürk, olağanüstü nitelikte bir devlet adamı, savaş sonrası dünya tarihinin en önemli simalarından biri idi.
Hufvud Stadbladet Gazetesi, Finlandiya

Dünyanın yetiştirdiği en büyük insanlardan biri.
Star of India, Hindistan

Atatürk, yalnız Türk Milleti'nin değil, özgürlüğü uğruna savaşan bütün milletlerin önderiydi. O'nun direktifleri altında siz bağımsızlığınıza kavuştunuz. Biz de o yoldan yürüyerek özgürlüğümüze kavuştuk.
Bayan Sucheta KRIPALANI, Hint Parlamento Heyeti Başkanı

Atatürk yalnız kahraman milletinin büyük bir şefi olmakla kalmamıştır. O, aynı zamanda insanlığın da en büyük evladı olmuştur.
İran Gazetesi

Mustafa Kemal Atatürk, kuşkusuz 20. yüzyılda dünya savaşından önce yetişen en büyük devlet adamlarından biri, hiçbir millete nasip olmayan cesur ve büyük bir inkılâpçı olmuştur.
Ben Gurion, İsrail Başbakanı, 1963

Asker-devlet adamı, çağımızın en büyük liderlerinden biri idi. Kendisi, Türkiye'nin, dünyanın en ileri memleketleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. Keza O, Türklere, bir milletin büyüklüğünün temel taşını teşkil eden, kendine güvenme ve dayanma duygusunu vermiştir.
General Mc Arthur

Atatürk bu yüzyılın büyük insanlarından birinin tarihi başarılarını, Türk halkına ilham veren liderliğini, modern dünyanın ileri görüşlü anlayışını ve bir askeri lider olarak kudret ve yüksek cesaretini hatırlatmaktadır. Çöküntü halinde bulunan bir imparatorluktan özgür Türkiye'nin doğması, yeni Türkiye'nin özgürlük ve bağımsızlığını şerefli bir şekilde ilan etmesi ve o zamandan beri koruması, Atatürk' ün Türk halkının işidir. Şüphesiz ki, Türkiye'de giriştiği derin ve geniş inkılâplar kadar bir kitlenin kendisine olan güvenini daha başarı ile gösteren bir örnek yoktur.
John F. Kennedy

Atatürk’ün dış ilişkiler konusu üzerindeki görüşlerini inceleyen bir kimse fikirlerinin değerini ve ifade ettikleri zamanı aşan anlamları karşısında daima hayrete düşer
Awra M. Warren, ABD büyükelçilerinden

Dağ başındaki haydutlar diye isimlendirdiğiniz kahraman Mustafa Kemal ve O’nun tüm askerleri burada olsalardı teker teker hepsinin heykellerini dikerdik. Böylesine kahraman bir antlaşma imzalamaktan gurur duyuyorum.
Aristide Briand, Fransa Başbakanı, 1921 meclis nutkundan

Ben şimdiye kadar on beş hükümdar ve cumhurbaşkanı ile özel ve resmi konuşmalar yaptım . Bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum. Mustafa Kemal’de büyük bir ruh kuvvetinin esrarı var
Sir Charles Townssend, İngiliz Generali 1922

Kemal Atatürk için daimi bir anıt tesisi münasebetiyle Türkiye’ye tebriklerimi arz ile gurur duyuyorum. Onun gösterdiği yolda yürüyen büyük ulusunuz çok önemli başarılar elde etmiştir. Türk birliğinin ve ilerleyişinin mimarı Atatürk’ün hatırasını anmak için yapılan tören, dünyanın her tarafından hür insanlara ilham kaynağı olmuş çok yerinde bir saygıdır.
Dwight D. Eisenhower, ABD. Başkanı, 1953

Yakın ve Ortadoğu’da ilk cumhuriyet, doğuşunu ona borçludur. Bu cumhuriyet birçok ulusun milli özgürlük savaşlarına ışık tutmuştur. Atatürk’ün yönetimindeki Türkiye’nin uluslar arası otoritesi yükselmiş ve ülkesi dünya siyasetinde önemli bir rol oynamaya başlamıştır.
Nikita S. Kruşçev, Sovyetler Birliği Başkanı, 1963

Yüzyıllar nadir olarak dâhi yetiştirir. Şu talihsizliğimize bakın ki 20. yüzyılın dahisi Türklere nasip oldu ve kader onu bizim karşımıza çıkardı.
David Lloyd George - İngiltere Başbakanı

Bütün dünya 10 Kasım’da biz Almanların da dostluk ve saygı ile bağlı olduğumuz bir insanın hayatını ve eserlerini takdirle anmaktadır. Atatürk, daima Türkiye ile Avrupa arasında sıkı bağlar kurmaya çalışmıştır.
Ludwing Erhard, Batı Almanya Başkanı, 1963

Benim üzüntüm, bu adamla tanışmak hususundaki şiddetli arzumun gerçekleşmesine artık imkân kalmamış olmasıdır. Sovyet Rusya Hariciye Nazırı Litvinof ile görüşürken kendisine onun fikrince bütün Avrupa’nın en kıymetli ve en ziyade dikkate değer devlet adamının kim olduğunu sordum. Bana Avrupa’nın en kıymetli devlet adamının Türkiye Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal olduğunu söyledi.
Franklin Roosevelt

Mustafa Kemal; bir millet, bütün vasıtalarından mahrum edilse dahi, kendini kurtaracak vasıtaları yaratabileceğini ispat eden adamdır.
Adolf Hitler, Almanya Devlet Başkanı

6 Kasım 2012 Salı

North Korea children playing the guitar. Creepy as hell.
http://www.youtube.com/watch?v=gSedE5sU3uc

Demek istediğim şey, yeni sigara içmiş birinin toplu taşıma aracına binmesi, ağzından çıkan ağır koku ile mide bulandırıcı oluyor. Daha kötüsü ise, yeni sigara içmiş biri ile yan yana oturmak… O zaman yol boyunca miden bulanıyor ve unutulmaz yolculuklardan biri başlamış oluyor.
Lütfen mide bulandırıcı olmayalım. Biraz anlayış lütfen. Zamanında kapalı mekânlarda sigara içme saygısızlığı yapılıyordu. O berbat duman altında kalıyor ve üstümüz leş gibi sigara kokuyordu. Baktılar ki insanların düşünceli ve anlayışlı olacağı yok, YASAK getirdiler. İlla bir şeylere yasak gelmesini beklemeden anlayışlı ve düşünceli, empati yapabilen bir toplum olabilir miyiz lütfen?! Teşekkürler…

1 Kasım 2012 Perşembe

Helâl olsa da, haram olsa da, fazla kilo alma. :)

"30-32 yıl kadar önce ben de kullanıyordum" dedi bez çantamı görünce.
Neden şimdi kullanmıyorsunuz? Sorumu ya duymadı yada duymamazlıktan geldi.
Sonra naylon poşetlerin zararları ve kullanılmaması gerektiği üzerine ufak bir sohbet.
Classical/guitar, Jim Greeninger, Recuerdos de la Alhambra
http://www.youtube.com/watch?v=AIzKsNIRrV4
Avrasya Maratonu
http://www.istanbulmarathon.org/tr