31 Aralık 2011 Cumartesi

Yeni yılın benim için bir önemi yok. Günlere de pek değer vermem aslında. Ama yinede şunu demek güzel: Nice güzel yıllara.

28 Aralık 2011 Çarşamba

Sevgilisiz bir hayat düşünebilirim ama sporsuz asla.

21 Aralık 2011 Çarşamba

“Ne sevgiye ne de nefrete yol açmamak dünya bilgeliğinin yarısıdır: hiçbir şey söylememek ve hiçbir şeye inanmamak da öteki yarısı.”
Arthur Schopenhauer

20 Aralık 2011 Salı

"Dünya üç beş bilgisizin elinde; Onlarca her bilgi kendilerinde. Üzülme; eşek eşeği beğenir: Hayır var sana "kötü" demelerinde."
Ömer Hayyam

19 Aralık 2011 Pazartesi

“Kozmoloji üzerine ne zaman ders verilse, ben Büyük Patlamadan önce ne olduğunu sık sık sormuştum. Önce'nin olmadığı, şüpheyle karşılanır. Çünkü Büyük Patlama zamanın ortaya çıkışını sağladı, birşey ona sebep olmuş olmalıdır. Fakat ‘neden’ ve ‘etki’ zamana ait kavramlardır. Ve zamanın varolmadığı durumlara uygulanamazlar. Bu yüzden soru anlamsızdır.”
Stephen Hawking
“Eğer hayvanlar konuşabilseydi, onları kesip yemeye cesaret eder miydik?”
Orijinali: “L'homme est libre au moment qu'il veut l'être.”
Voltaire
“Milyonlarca yıl insan türü hayvanlar gibi yaşadı. Ancak sonra bir şey oldu tüm hayal gücümüzü ortaya çıkaran. Konuşmayı ve dinlemeyi öğrendik. Konuşma fikirlerin iletişimini sağladı, insanlığın birlikte çalışıp imkansız şeyler başarmasını da. İnsan türünün en büyük kazanımları konuşma ile geldi, ve en büyük hataları konuşmamaktan. Böyle olmamalı. En büyük umutlarımız gelecekle birlikte gerçek oluyor. Teknoloji kullanımı ile, imkanlar sınırsız. Sadece konuşuyor olduğumuzdan emin olmamız gerek.”
Stephen Hawking
"Yıldızların düşmediğini söylediği için Prinelli'yi dövdürten, kanın vücutta dolaştığını ispatladığı için Harvey'e işkence eden onlardır. Galile'yi, Kristof Colomb'u zindana attıran, Pascal'ı, Monteigne'i, Molier'i din ve ahlak adına afaroz eden onlardır. Fransa'nın üçyüz yıldır yaydığı büyük ışık onları rahatsız ediyor. O ışık akıldan müteşekkildir. Gerçek mümin benim ey rahipler, sizler dinsizsiniz."
Victor Hugo
Evrenin Tanrısal bir dizayna dayandığı savına yöneltilen en keskin eleştiri, evrimci bilim adamlarından değil, onlardan çok önce yaşamış bir düşünürden, Voltaire'den gelmiştir. 1755'te bir deprem Lizbon kenti nüfusunun dörtte birini (30.000 kişiyi) yok eder. "Lizbon Depremi" diye bilinen bu doğal yıkımda ölenlerin çoğu Azizler Günü nedeniyle kilisede toplanmış dua ediyordu. Felaketi, Tanrı'nın günahkâr kullarını cezalandırması diye yorumlayan papazlar Voltaire'in sabrını taşırır. 18. yüzyılın ünlü düşünürü onlara şu dizelerle seslenir:

...tüm duyarlı nesneler, aynı günde doğmuş
benim gibi acı çeker, benim gibi ölürler.
Kartal, ödlek kurbanı üstüne çullanmış
Titreyen organları kanlı gagasıyla parçalar...
Savaşın toz dumanında yuvarlanan adam,
Can çekişen arkadaşının kanıyla kanı karışmakta,
Beklerken leş kargalarına yem olma sırasını.
Evet, her kişide tüm dünya sızlanmakta
Hepsi ıstırap için doğmuş, birbirini yok etmekte
Peki,'bu korkunç kaos ne için?
Her birimizin acısı hepimize mutluluk mu dersin!
Ne kutsanacak dünya, öyleyse!

(Alıntı: Evrim Kuramı ve Bağnazlık - Cemal Yıldırım)

18 Aralık 2011 Pazar

“Dünyaya bir kere bakmak zorundaysan sadece İstanbul'a bak!”
Alphonse de Lamartine

16 Aralık 2011 Cuma

"13 yaşında, tecavüze uğrayan kıza ''kendi rızası vardı'' diyen "hukukçulara" "hukuk" dersi...
İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün hapis verince, şaşıran gazeteciler sorar: 'Adam kıza elini bile süremedi... Kaçan kızın çığlıklarına yetişenler de adamı yakaladılar. Bu 7 yıl, 7 gün çok değil mi?' Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeyde: "Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl ise İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır..."

15 Aralık 2011 Perşembe

‎"Hayat böyledir. Çaresizlik ve tehlike anları vardır ki, o zaman çırpınmaya ve haykırmaya gelmez. Batar insan ve boğulur. Marifet o anları geçirmektir. Sonrası gittikçe kolaylaşır. Kadere teslim olmak lazımdır o anlarda. Bu acizlik değildir. Dikkat et sözüme: Bu dünyada ölümden başka hemen her şeyin çaresi vardır."
Peyami Safa

12 Aralık 2011 Pazartesi

Evet... toplam 34 parça eşyayı çöpe attım. Nedir bunlar?
Plâstik saklama kapları, plâstik buz kabı, plâstik kek kapları, plâstik su ısıtıcısı, plâstik kahve makinesi, plâstik sürahi vs.
Siz de atın! Veya önce bi hasta olun, ondan sonra atın!

6 Aralık 2011 Salı

Toplum hasta...
Kişilerin telefon numaralarını rehbere kaydederken isimlerin yanlarına da kan gruplarını yazın. Acil durumlarda vakit kaybetmeyin.
Uygulayın. Tavsiye edin.