27 Eylül 2010 Pazartesi

Mevlânâ'nın sözlerini sevdiği halde ırkçı olan insanlar mevcut.


“Bedenler, ağızları kapalı testilere benzerler. Sen testinin içinde olana bak, testiye bakma! O beden testisi, âb-ı hayatla doludur. Bu beden testisi ise ölüm zehriyle doludur. İçindekine bakarsan, kurtuluş yolunu bulursun, kurtulursun. Fakat sadece dışına bakarsan, sapıtırsın, yoldan çıkarsın. Baş gözü, daima bedeni görür. Can gözü ise, hünerli canı.”

“Sûrette kalırsan putperestsin. Her şeyin sûretini bırak, mânâya bak. Hacca gidersen hac yoldaşı ara; ama ha Hintli olmuş, ha Türk, ha Arap. Onun şekline, rengine bakma; azmine ve maksadına bak. Rengi kara bile olsa değil mi ki seninle aynı maksadı güdüyor, aynı senin rengindedir, sen ona beyaz de.”

“Hintli, Türk, Rum, Habeşli, hepsi de mezarların derinliklerinde aynı renge boyanmış, sessizce yatmaktadırlar. Buna dikkat et de, o renklerin, o güzelliklerin hepsinin bir yüz örtüsünden ibaret, iğreti bir şey olduğunu bil, anla.”

22 Eylül 2010 Çarşamba

20 Eylül 2010 Pazartesi

Kaç kişi poposunu açıp göstermeden klip çekebiliyor?

6 Eylül 2010 Pazartesi

Hayatında bir çok plân yaparken şunu unutma: Her şeyin bir sonu vardır, hayatın olduğu gibi. Ona göre yaşa.

3 Eylül 2010 Cuma

Bazıları hikâyelere ihtiyaç duyar. Öyleyse onlara istedikleri verilmeli.
Yaşlandığınızda halâ rahatça hareket edebilmek istiyorsanız, spor yapın ve sağlıklı beslenin. Veya bunların tam tersini yapın, yaşlandığınızda birilerine muhtaç kalın.

2 Eylül 2010 Perşembe

İnsanlar neden fotoğraf yerine resim der de resim yerine fotoğraf demez?
----Fotoğraf çekilir, resim çizilir.----
Bir de uyarınca "aman aynı şey" diyenler yok mu... :)
Fotoğrafı basan bir fotoğrafçının fotoğrafa resim dediğini duydum. İnsan uyarmaya utanıyor arkadaş. :) Fotoğrafçı dedim de, yoksa ressam mı demeliydim?
"Neşeli başlayan boğa güreşi, kanlı sonuçlandı. ... Sık sık benzer kazalar meydana geliyor." NTV haber spikerinin hatasını düzeltiyorum: İspanya'da yoğun olarak düzenlenen boğa güreşlerinde matador olarak adlandırılan boğa katili, önceden yorulmuş ve kan kaybetmesine yol açacak şekilde yaralanmış boğayı öldüremeden önce boğa da haklı olarak katilin kanını akıttı. Bu güreşte kimin adil davranmadığına siz karar verin.

1 Eylül 2010 Çarşamba

Sabah gün doğumunu çekerken günaydın deyip hatır soranlardan bir yaşlı amca geldi yanıma, sohbet etmeye başladık. Kıbrıs’ın eski zenginlerindenmiş. Konu konuyu açarken;
“Rumlar bizi sevmezdi, kendilerini daha üstün görürlerdi. Bizi hep ezmeye çalışırlardı. Ama bir Türk on Rum’a bedeldi. Korkarlardı bizden.”